Up The Game: grootste escaperoom- en real life gaming conferentie van Europa

januari 24, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

18 april staat Nederland een beetje meer in het teken van escaperooms dan normaal. Nederland heeft de hoogste aantal escaperooms per m2 van de hele wereld. En daarom vond een enthousiaste eigenaar van een escaperoom het tijd dat het grootste escaperoom evenement van Europa naar Nederland georganiseerd moest worden. Alex en zijn team van Logic Locks zijn bloed, zweet en tranen aan het stoppen in wat het meeste spectaculaire evenement moet worden in heel Europa (en misschien zelfs wel daarbuiten) als het gaat om escaperooms. Wij kunnen niet wachten om er bij te zijn. De kaartverkoop gaat heel erg hard. Nog 84 nachten slapen.

Up The Game

Het evenement is speciaal voor mensen die graag een escaperoom willen bouwen of meer willen weten hoe ze hun escaperoom nog beter en effectiever kunnen krijgen. De organisatoren laten weten dat het minder geschikt is voor escapers. Laat dat je niet weerhouden om te gaan als inspirerende sprekers wilt horen. Eigenaren van beroemde escaperooms en nieuwe real life gaming concepten.

De onderwerpen die Up The Game gaat bevatten:

 • Innovatie in Real Life Gaming
 • Optimaal een verhaal vertellen in spelbeleving
 • Flow theorie (psychologie van de ultieme ervaring)
 • Escaperooms in het onderwijs
 • Marktontwikkeling van escaperooms
 • Recht en aansprakelijkheid van Escape Rooms (o.a. oprichting, brandveiligheid)
 • Professionalisering Game Design
 • Toekomst van Escape Rooms

Real Life Gaming

Het evenement heeft niet alleen een escaperoom tintje. Het begrip escaperoom valt onder Real Life Gaming. Daarom zal het evenement ook mede georganiseerd worden door Real Life Gaming. Hetzelfde team wat Prison Escape in Rotterdam op poten heeft gezet in 2014 en wat al bijna 2 jaar een van de meest succesvolle escaperoomavonturen is. Rik Stapelbroek zal tijdens Up The Game zijn ervaringen delen over Prison Escape. Twee andere gave sprekers zijn Marc Pollen en Thijs Huijsman van H.E.L. Shooter. Een nieuwe spelvorm wat internationaal de toon aan het zetten is op het gebied van real life gaming.

Sprekers Up The Game

Je gaat er allerlei bekende sprekers te horen krijgen uit de escaperoom wereld. Denk hierbij aan Elles van Asseldonk die je mee gaat nemen in de wereld van storytelling. Hoe krijg je nou een hoge mate van beleving in je escaperoom. Iets dat we bij Escape Rooms Nederland natuurlijk erg waarderen en daarom ook 1 van onze 4 factoren is voor onze reviews.

Ook zal Victor van Doorn van Sherlocked aanwezig zijn en zijn mening laten horen over de toekomst van escaperooms. Victor kennen jullie als het goed is van de uitzending van DWDD wat de trigger was voor de explosieve groei van escaperooms in Nederland. Alweer in september 2014. Sherlocked is tevens bekend van hun break-in escaperoom en de eerste escaperoom op een schip. Attila Gyurkovic zal ook op het podium verschijnen. Hij wordt gezien als de oprichter van de eerste escaperoom ter wereld. Alleen daar al voor zou je er bij moeten zijn.

Op 18 april 2016 zal er in Amsterdam Up The Game zijn deuren openen voor mensen geinteresseerd in het bouwen van escaperooms. Je zult ook Mark Hammons on stage kunnen zien die gaat praten over hun leerpunten bij Breakout EDU. Hij zet zich elke dag in om kinderen in het onderwijs beter te kunnen laten leren. Hij gebruikt hiervoor het principe van een escaperoom. De eerste resultaten zijn verbluffend. Daarnaast zal het team achter The Crystal Maze wat vorig jaar juli bijna een miljoen euro ophaalde via Indiegogo om het bekende spelconcept terug te brengen naar Engeland. The Crystal Maze is wat wij het beste kennen als Fort Broyard.

Er zijn naast deze inspirerende sprekers nog verschillende andere sprekers die hun verhaal gaan doen. Bekijk alle sprekers van Up The Game op de website van het evenement.

Early Bird al uitverkocht

De early bird kaarten zijn inmiddels al uitverkocht. Zo populair was het evenement al. De kaarten voor Up The Game zijn t/m 14 februari 105 euro en zullen daarna 125 euro worden. Uiteraard is Escape Rooms Nederland er bij. Wil je ons ontmoeten en wil je meer weten hoe andere eigenaren hun escaperoom runnen. Leuk! Dan zien we elkaar op 18 april 2016 bij B. Amsterdam in Amsterdam.

Boek een ticket

Naar de Up The Game website

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest