Up The Game Online escaperoom festival volgende week van start

mei 8, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Normaliter zou volgende week de vijfde editie van Up The Game plaatsvinden. Een van de grootste evenementen in de escaperoombranche. Een evenement waarbij sprekers en eigenaren van over de hele wereld bij elkaar komen om de wereld van escaperooms zoals jullie die kennen verder te laten groeien, om zich te laten inspireren van wat andere in de wereld doen, maar bovenal netwerken en bijpraten over deze prachtige escaperoom wereld. Helaas kan ook dit evenement in verband met corona niet doorgaan, daardoor moest de organisatie iets anders proberen.

Up The Game Online Festival

De organisatie van Up The Game heeft met het hele team in enkele weken een compleet nieuw evenement georganiseerd dat volledig digitaal te volgen is. Up The Game Online Festival zal volgende week van 11 tot en met 14 mei, elke dag vanaf 16:00 te ‘bezoeken’ zijn.

We hebben Norbert Faber, event manager bij Up The Game, gevraagd hoe het nu gaat in deze situatie en wat ze er aan doen om de community alsnog bij elkaar te brengen.

“De situatie waarmee we geconfronteerd zijn heeft ons meer bewust gemaakt van onze beperkingen. We zijn meer na gaan denken over andere manieren om onze verhalen en ervaringen bij onze bezoeker te brengen. Sommige bedrijven hebben de tools om dit ook op een digitale manier te bereiken. De markt en vooral het ontwerpproces voor de toekomst zijn enorm veranderd. Het inzetten van digitale tools kan onze ervaringen verrijken en we hebben nu uit nood moeten ontdekken hoe we dit kunnen aanpakken. Dit is het moment om internationaal samen te komen en verder na te denken over de uitdagingen waar we mee te maken hebben gehad.”

Escaperooms over de hele wereld hebben last van corona

Escaperooms, inmiddels meer dan 50.000 in de wereld, hebben het lastig. Ze zijn nog compleet dicht of mogen nu mondjesmaat alweer op. Ook hier in Nederland zijn de eerste escaperooms weer open. Zover wij weten worden alleen gezinnen toegelaten in de escaperooms en worden alle richtlijnen die gelden gevolgd. Maar daarmee is de situatie niet hetzelfde als voorheen.

“In de voorbereidingen van ons live event hebben we de ontwikkelingen over de hele wereld in de gaten gehouden, we hebben geappt, gebeld en conference calls gehouden met ons netwerk om te kunnen bepalen wat onze opties zijn. Dit advies is voor ons super waardevol geweest. Omdat wij een internationale organisatie zijn is het voor ons belangrijk niet alleen rekening te houden met de Nederlandse, maar ook de internationale markt.”

Programma Up The Game Online Festival

Er wordt zoveel mogelijk een dynamische conferentie georganiseerd, waarbij in contact komen met verschillende mensen voorop staat, om te zorgen dat de verschillende gemeenschappen die in het verleden zijn ontstaan rondom Up The Game zich verder kunnen ontwikkelen, en vernieuwen. Na afloop wordt zoals altijd de mogelijkheid geboden de presentaties terug te zien.

Het festival zal volledig in het Engels gehouden worden zodat zoveel mogelijk enthousiastelingen en eigenaren kunnen meekijken. Met ook die reden zal het festival elke dag om 16:00 starten. Via Zoom kan elke dag ingebeld worden in het festival. Waarbij sprekers en exposanten hun verhaal doen, maar waar zelfs ook spellen en belevingen gespeeld kunnen worden.

Sprekers Up The Game

Exposanten geven vooral informatie die zij over hun bedrijf willen delen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Probeg informatie over tours, maar ook over de game die zij in ontwikkeling hebben. Heiko Fuchs praat over een systeem waarmee iedereen met zijn eigen content, verhaal en ervaring een eigen point en click game kan creëren. Dit geeft bezoekers die erg creatief, maar minder technisch zijn de mogelijkheid toch een onvergetelijke ervaring te bouwen.

Benito Suppa gaat dieper in op het aanpassen van je kamer in deze tijd, zodat je klaar bent voor een nieuwe flow van bezoekers als escaperooms weer open kunnen. Hierbij geeft hij aan hoe je aanpassingen kan faciliteren zodat bijvoorbeeld ook bezoekers met een beperking makkelijker toegang krijgen tot jouw ervaring, maar hij gaat ook dieper in op aanpassingen die je kan voorbereiden om het voor je bezoeker zo veilig mogelijk te maken.

Tom Parslow heeft de afgelopen weken veel onderzoek gedaan naar Live Video Escape Games en heeft heel veel tips om ook jouw kamer hiervoor in te zetten. Hij benoemt hele praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je eraan denkt om dit zelf ook te gaan aanbieden. We hebben zelf ook een uitgebreid artikel over live video escaperooms geschreven.

Er zijn nog meer sprekers. Waaronder Gijs van Dark Park, of Creators United die hun verhaal vertellen.

Bekijk volledige programma van Up The Game Online Festival

Online belevingen op Up The Game Festival

Nu we geen escaperooms kunnen spelen zoals we van elkaar gewend zijn, biedt het festival verschillende mogelijkheden om nieuwe soort online belevingen te spelen, allemaal op afstand van elkaar.

  • Ruben’s Quest van Chronyko
  • Minutes To Midnight van Mystery Escape Room
  • Prison Escape Online van Prison Escape

Naast het spelen van deze game worden er ook games exclusief aangeboden aan bezoekers waarvan Wild Child’s; This is Quebec de eerste is die aangekondigd is. Alle bezoekers van Up The Game krijgen een code om deze game te spelen.

Up The Game Online Festival praktische info

11-14 Mei, elke dag van 16.00 – 19.00
Toegang per dag €14,50
Toegang volledige week €39,50
Toegang in combi met Prison Escape Online Voucher €139,00 (nieuwe beleving van de organisatie achter Up The Game)

Op het e-mailadres waarmee je jouw kaarten hebt gekocht krijg je een activatiemail waarmee je een wachtwoord instelt. Op maandag 11 mei, vanaf 15:45 kan je inloggen op de website, https://upthegame.nl/login en heb je toegang tot Up The Game Online Festival. Vanuit de Lobby navigeer je naar de verschillende stages en activiteiten, in de lobby vinden ook de opening en de breakout sessies plaats. In elke Zoom meeting is een host aanwezig die benaderbaar is via de chatfunctie tijdens de presentatie of activiteit die op dat moment plaatsvindt.

Geen hotels regelen en dure vluchten. Gewoon vanaf de bank te volgen.
Koop kaarten voor het Online Festival

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest