Van wijn drinken als hobby naar een escaperoom met wijn

april 13, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Sinds vorig jaar zijn Nicky Colijn en Brigitte Sebregts de nieuwe uitbaters van café Onder de Toren. Het is een bizar jaar geweest. Na vorig jaar begin maart twee weken goed gedraaid te hebben volgde tot 1 juni een eerste lockdown, waarna vanaf 16 oktober tot heden opnieuw de cafédeur op slot moest.
Toch heeft de sluiting volgens Brigitte en medewerkster Cindy Jacobs ook positieve zaken opgeleverd, zoals het creëren van een escaperoom in de kelder onder het historische pand.

Wijn escaperoom

Een positief gevolg van de coronacrisis is het creëren van een escaperoom. De historische kelder onder het café leent zich hier namelijk uitstekend voor

“Het idee werd ons geopperd, we hebben het in de groep gegooid en Cindy heeft het samen met Nick Tolenaars uitgewerkt,” verklaart Brigitte.

Het tweetal had daarbij de vrije hand.

“Zelf doe ik aan geocaching, waar ik veel inspiratie heb opgedaan en Nick is een fervent bezoeker van escaperooms. Zo zijn we gestart. Binnen een vastgestelde tijd van anderhalf uur moet men door het oplossen van allerlei raadsels en puzzels proberen zo snel mogelijk te ontsnappen. Vorige week hebben we het met onze collega’s uitgetest. De snelste tijden gaan we bijhouden op een speciale lijst. De onderlinge strijd tussen bijvoorbeeld twee teams van dezelfde vereniging, familie of hetzelfde bedrijf geeft een extra dimensie aan het spel. Tijdens het spel is er ruimte voor een hapje en een drankje. Het thema van de escaperoom is wijn, maar bier en fris is ook mogelijk hoor.” legt Cindy uit.

Zonder corona geen escaperoom

Zonder corona was deze escaperoom er (nog) niet gekomen. Ze hebben zich echt focust op de mogelijkheden in deze tijd. Tijdens de sluiting hadden deze uitbaters de tijd om dit te realiseren. Nu hopen ze dat ze snel weer open mogen. Ze zijn er klaar voor!

Ben je benieuwd en wil je graag reserveren als het weer mogelijk is? Je kunt reserveren via hun website. De escaperoom is op zaterdagen en zondagen vanaf 14:00 te spelen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest