Vandaag is het eerste escape room congres in Stuttgart

september 4, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Op 4 september 2015 in Stuttgart (DE) wordt voor de eerste keer de Escape Games Convention gehouden. Het eerste congres in Europa met als onderwerp Live Escape Games. Oftewel alles is daar escape rooms. Dit congres wordt georganiseerd door Exit Ventures in Stuttgart in het freiRaum.e focus van het congres ligt op de uitwisseling van kennis. Vooral de vraag die escape room bouwers hebben over de professionalisering van verhuur, gameplay en toekomst worden behandeld. Er zullen concrete cases en oplossingen gepresenteerd worden.

De dag opent met een keynote van Attila Gyurkovics, eigenaar Parapark. De eerste aanbieder van life escape games en escape rooms in Europa. Er zal ook een keynote van Michael Bierhahn zijn, eigenaar van Exit Games Stuttgart. Michael gaat vertellen over de lessen die hij en zijn bedrijf geleerd hebben bij het runnen van een escape room bedrijf in Stuttgart. Het hele congres is nagenoeg in het Duits. Maar na feedback van onder andere Escape Rooms Nederland is nu het meeste in het Engels. De sessies van Attila Gyurkovics and Dr. Scott Nicholson waren sowieso al in het Engels.

Laat je ons weten als je er heen bent gegaan? Wij kunnen helaas geen kijkje gaan nemen. Wanneer komt in Nederland een escape room festival?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest