Verlaten leisteengroeve in Snowdonia omgebouwd tot escaperoom onder water

juni 3, 2021 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een verlaten steengroeve in Snowdonia wordt getransformeerd tot ‘s werelds eerste escaperoom onder water.

De ondergelopen Vivian-leisteengroeve in Gwynedd (Wales) daagt gedurfde duikers uit om lastige puzzels op te lossen. Er worden zes onderwaterervaringen aangeboden op de schilderachtige locatie.
Van het onschadelijk maken van een atoombom en het vinden van verborgen buit tot het redden van een prinses en het ontwijken van roofzuchtige zombies. Ze noemen deze escaperooms: Operation Z, Countdown, The Treasure of Syreni, Money Heist, Murder Mystery en Save Vivoria.

“We zijn erg enthousiast om iets nieuws en opwindends naar de Britse duikindustrie te brengen, en kunnen niet geloven dat dit nog niet eerder is gedaan.” aldus Clare Dutton, oprichter van Dutton Divers die deze escaperoom zal gaan leiden.

“We zijn opzettelijk nogal vaag geweest door iets weg te geven over wat de ontsnappingen inhouden, wat het een grotere verrassing zal maken voor degenen die boeken. Ik ben er vrij zeker van dat ze niet teleurgesteld zullen zijn.”

“Ik bedoel, er zijn zombies, zeemeerminnen en zelfs een prinses. Wat is daar nu niet leuk aan?”

Clare voegde toe: “Naar mijn mening is de Vivian leisteengroeve hier een perfecte locatie voor. Omdat ze de poorten van de duikers kunnen sluiten, hebben ze de hele steengroeve tijdens het spel voor zichzelf.”

Wauw, wij zijn heel benieuwd hoe de duikers dit gaan ervaren. Voor meer informatie kun je op hun website een kijkje nemen.

Escapepool Woerden

In Nederland kennen we ook een escaperoom onder water. Dan wel niet in de natuur maar bij Escapepool Woerden ga je ook als duiker in het escapezwembad om onder water puzzels op te lossen. In deze escaperoom onder water los je allerlei vraagstukken op om het mysterie te ontrafelen en de uitgang te vinden. Zowel boven als onder water zul je puzzels moeten oplossen. Er zullen ongeveer 60 vissen door de ‘kamers’ onder water zwemmen. Een duikbrevet is hierbij niet nodig. Wel wat lef ;-).

Bron: https://www.dailypost.co.uk/

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest