Verstoppertje in het pikkedonker bij Nox Room

mei 11, 2022 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Met Nox bedoelen we niet het YouTube kanaal, ook niet het kaartspel, maar een activiteit in Dongen. Nox Room in Dongen is een groepsactiviteit waarbij je in teams in het donker naar elkaar op zoek moet gaan om zoveel mogelijk punten te halen. Tijdens het spel zal je merken hoe je gehoor, gevoel van geur en waarneming toenemen.

1,5 uur elkaar zoeken in een donker doolhof

Nox is volgens de makers een combinatie van escaperooms, lasergame en verstoppertje. 100% actie en adrenaline wordt er beloofd. Je strijd tegen elkaar in een spannend doolhof van 100m2 vol speciale effecten. Geschikt voor groepen van 5 tot 25 personen. Totale speelduur inclusief instructie bedraagt 1 uur en 30 minuten. NOX is niet bedoeld als test voor fysieke fitheid, kracht of uithoudingsvermogen. Je wordt echter aangemoedigd om jezelf door het doolhof heen en weer te bewegen. Je kunt te allen tijde het spel verlaten als het te spannend wordt of toch te eng voelt.

We hebben Nox Room met 11 personen gespeeld. In teams van 4 tegen 4 moesten we elkaar proberen te vinden in het pikke pikke donker. De overigen konden meekijken op de TV in de wachtkamer. Intens, hilarisch, surrealistisch en onvoorspelbaar wordt er op de website gezegd. En dat was het ook! Wat ongelofelijk veel plezier hebben we gehad.

Je ziet dus absoluut niets. Alles is zwart voor ogen. Een rood lampje van de camera is te ontdekken, maar verder is het afgaan op de tast en gehoor. Een geritsel, iemand die ergens tegenaan botst, of ineens voor je neus staat. Zo ontzettend veel momenten die onvergetelijk waren voor ons. We hebben ontzettend genoten. Ook al was de gemiddelde leeftijd 40 jaar :).

Na afloop jezelf terugzien op het grote scherm in de loungeruimte was hilarisch. De acties die teamgenoten bedachten. Ontzettend veel grappige situaties waarbij je echt vlak langs elkaar heen loopt. Soms zelfs centimeters van elkaar en dat je elkaar dan alsnog niet opmerkt.

Is Nox Room een escaperoom?

Het is niet echt met iets te vergelijken vinden wij. De vergelijking met escaperooms en lasergame die de makers doen vinden wij lastig. Ja het is spannend zoals bij een escaperoom, maar het heeft geen verhaal of puzzels. We zien zelf ook niet echt overeenkomsten met een lasergame. Voor ons staat Nox op zichzelf en is het het makkelijkste uitleggen als verstoppertje spelen in het donker.

Dus nee, Nox is geen escaperoom, maar het is prachtig om te zien hoe inspiratie is gehaald uit escaperooms en er juist wel een herspeelbare versie van te kunnen maken. Complimenten.

Nox Room heeft ook een speciale kinderversie. Hierbij is het minder donker dan bij de versie van volwassenen. Nox is zeker aan te raden als je iets unieks zoekt om te doen, het is herspeelbaar en je bent wat ons betreft gegarandeerd een onvergetelijke ervaring rijker. Daarnaast hebben ze ook lasergame spellen en formule 1 simulatoren. Dus genoeg te doen in Dongen.

Nox Room in Dongen is 21,50 pp voor volwassenen en 14,95 pp voor kinderen 10-14 jaar.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest