Villa BreTil Rijen Escaperoom van de maand Juni 2018

juni 1, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

30 graden de hele week, hoos en plensbuien in veel delen van het land. Nederland op zijn best. Deze maand moet beter weer beloven nu de zomer heel dichtbij gaat zijn. Uitstekende tijd om weer een paar escaperooms te gaan spelen vinden wij. De maand juni is ook weer begonnen en dat betekent weer een nieuwe escaperoom van de maand. We blijven heel dicht bij de escaperoom van vorige maand die in Breda lag. Villa BreTil ligt in Rijen, tussen Breda en Tilburg. De naam van de locatie gaf het wellicht al klein beetje weg,

Veel escaperooms zeggen dat ze in een landhuis zitten, of in het bos, of een kelder, en eenmaal daar kom je bedrogen uit. Nou, deze locatie is in een echte villa kan ik je vertellen, het hele huis is speciaal voor escaperooms ingericht. Wat een plezier hebben we hier gehad. Vooral met de escaperoom Hannah’s kamer. De passie en enthousiasme van de eigenaren straalt er vanaf. Daar kunnen veel locaties nog wat van leren.

De reviews zijn lovend en ook wij hebben deze kamers mogen spelen. Een 9.2 uit 20 reviews. De totale sfeer van het pand, de energie van de eigenaren, de op elkaar aansluitende thema’s, de kracht van de eenvoud van de Tandarts kamer en de sublieme beleving van Hannah’s kamer maakt Villa BreTil in Rijen onze Escaperoom van de maand Juni.

Escaperoom Villa BreTil Rijen

 

De villa ligt tussen Breda en Tilburg. Met een wokrestaurant en een ander restaurant op paar honderd meter tegenover een uitstekende uitvalsbasis om met groepen escaperooms te gaan spelen. Ook binnen is er een ruime ontvangstruimte waar je de nodige drankjes en versnaperingen kunt nuttigen.

Henny ontvangt ons en verteld een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van de villa. De escaperooms hier sluiten hier naadloos op aan. Het draait om een gezin dat woonachtig is in deze villa. Vader is tandarts en heeft zijn praktijk aan huis. Wat in zijn praktijk jaren geleden afspeelde, is vandaag de dag nog steeds niet verdwenen.. Kan jij ontdekken wat er is gebeurd en op tijd zijn praktijk weer verlaten? Zijn dochter Hannah zag iets wat ze niet mocht zien. Hannah verstopte zich in haar kamer en de deur viel achter haar dicht.. Kan jij Hannah weer vinden om weer lekker buiten te spelen?

Er zijn op dit moment 2 belevingen te spelen. Waarbij onze favoriet echt Hannah’s Kamer is. In totaal kun je met 2 x 8 tegelijk spelen. Wat uitnodigt om met grotere groepen daar te gaan spelen. De site lijkt duister en eng, we kunnen zeggen dat de kamers spannend zijn, maar zeker niet eng.

Heel veel plezier!

Meer informatie over Villa BreTil in Rijen.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2018? Laat het ons weten.

Heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?! Heel veel plezier!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest