Virtual Reality escape room met Cardboard en Lost in the Kismet

augustus 26, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De geschiedenis van de escape room leert ons dat er eerst escape rooms als app zijn uitgekomen. Pas later zijn de offline escape rooms ontstaan. Inmiddels al bijna 200 escape rooms in Nederland verder staan apps ook niet stil. In de App Store van Apple en de Play Store van Google staan honderden apps waar je kunt ontsnappen. We hebben eerder al enkele Android en iOS escaperoom apps op een rij gezet. Toch is er ook een hele unieke applicatie waar we het nog niet over gehad hebben. Ondanks de nu nog wat slechte kwaliteit gaat dit veel toekomst bieden. In de Google Play Store staat een applicatie Lost in the Kismet waarbij je via de telefoon en je Cardboard door een escape room kunt lopen vanuit je woonkamer. De technologie die hiervoor gebruikt wordt is virtual reality. Je ziet als het ware een realiteit die er niet is. Je kunt dus in een ver vreemd land zijn zonder dat je daar ook echt bent. In het geval van Lost in the Kismet in een donkere ruimte.

Google Cardboard

google-cardboard-vr
Om het spel te spelen gebruik je een Google Cardboard. Dit is een kartonnen bril waar je jouw telefoon in kunt doen. Deze is enorm populair, vooral onder jongeren. Je telefoon wordt in de Cardboard geschoven en die zet je op je hoofd. Op die manier heb je een papieren bril op en kijk je naar het scherm van je telefoon, maar door de applicatie op de telefoon lijkt het alsof je ergens anders bent. Het aanbod voor de Google Cardboard zijn enorm. Lost in the Kismet is de enoge VR escaperoom game die we kennen.

Lost in the Kismet

Bij Lost In The Kismet wordt je wakker in een donkere ruimte en is het jouw taak om zo snel mogelijk te ontsnappen. Door middel van het vinden van objecten en het doen van puzzels moet je een uitweg zien te vinden. Door te richten op objecten kun je ze oppakken of gebruiken. De nodige puzzels zijn ook in deze virtuele escape room aanwezig.

Download Lost In The Kismet voor Android

Er is ook nog een walkthrough beschikbaar op YouTube mocht je er niet uitkomen. Ik ben benieuwd of er meerdere soortgelijke spellen zijn. Ken jij andere virtual reality escape rooms?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest