Waan je als een echte Harry Potter in het nieuwste escaperoom spel voor kinderen van Circus Pief Paf

december 14, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Milanus & Pip en de Wonderspreuk

Circus Pief Paf heeft gisteren hun tweede escaperoom spel voor thuis gelanceerd! Na maanden hard werken is het tweede escaperoom spel klaar!
Milanus & Pip en de Wonderspreuk. Een spel vol met magie en toveren. Een avontuur waarbij de kinderen hun magische krachten ontdekken en waarbij ze heerlijk aan de slag kunnen gaan met uitdagende puzzels.

Er is iets gigantisch mis gegaan! Milanus heeft geoefend met de toverspullen en nu is zijn konijn Pip gaan hinneken, blaffen en kwaken. Alleen een wonder kan hem nog redden. Papa en mama hadden nog zo gezegd, ‘niet aan de toverspullen komen’! Milanus heeft nu de Wonderspreuk nodig om Pip weer terug te kunnen toveren. Maar het lukt hem nog niet. Hij heeft jullie magische krachten nodig. Kunnen jullie Milanus helpen voordat zijn papa en mama terugkomen van de show?

Milanus Wonder is 6 jaar en samen met zijn papa en mama een van de gezinnen van Circus Pief Paf.

Waan je in een magische wereld en voel je als een echte Harry Potter tijdens dit spel. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 12 jaar. De kinderen zijn +/- 75 minuten bezig en kunnen zoveel mogelijk zelfstandig dit spel ervaren.

Circus Pief Paf

Circus Pief Paf creëert onvergetelijke momenten voor gezinnen. Ze creëren een wereld waar ouders én kinderen zichzelf kunnen voelen. Waar ze perfect zijn zoals ze zijn. Waar ze vrij zijn om te leren en te spelen. Vrij van oordelen. Dingen doen niet omdat iemand het zegt, maar omdat je graag het onbekende verkent zonder de mening van anderen.

Spelenderwijs leren is verwerkt in elk spel. Leren zonder dat kinderen het merken. Om ze een gevoel van doelgerichtheid te geven door spelletjes te spelen met hun familie. Om de vaardigheden van de 21e eeuw te stimuleren. Ze hebben nagedacht over hoe kinderen denken en dagen ze uit in hun ontwikkeling. Maar plezier blijft het allerbelangrijkste.

Eerste escaperoom spel

We schreven eerder al over een escaperoom spel voor kinderen van 5 tot ongeveer 9 jaar. Frappie en Grappie en de verdwenen kaartjes is het eerste escaperoom spel van Circus Pief Paf. Een verhaal over twee ondeugende clowns die heel het circus op zijn kop hebben gezet. De directeur Gerrit Paf is ten einde raad en roept alle kinderen en gezinnen op om hem te helpen om de verdwenen entreekaartjes terug te vinden. De kinderen moeten op zoek naar de juiste code om de kluis weer te kunnen openen waar de kaartje in verborgen zijn. Een spel vol met ondeugende grappen en puzzels wat bij deze leeftijd natuurlijk heel erg aanspreekt.

Offline connectie samen

Heerlijk samen aan de keukentafel samen met je gezin een uniek spel spelen. Samen offline de connectie maken. Dat is waar Circus Pief Paf voor staat. Er is bewust gekozen om de kinderen van het beeldscherm af te halen. Op school en thuis zijn de kinderen snel gebonden aan het online gebeuren. Vandaar dat dit spel juist inzet op offline connectie maken samen met je naasten. Vooral in deze tijd is het super belangrijk dat je contact maakt met elkaar en samen echt iets onvergetelijks kunt beleven.

Ook voor kinderfeestjes geschikt

De spellen van Circus Pief Paf zijn zeer geschikt om in te zetten met een kinderfeestje. Alle puzzels zijn zo ontworpen dat ze opgesplitst kunnen worden tussen de kinderen. Zo heeft elk kind een eigen taak binnen elke puzzel. Zo leren ze samenwerken, geduld hebben voor elkaar en probleemoplossend werken.

Voor het spel met Frappie en Grappie is het super leuk om je woonkamer om te toveren in een circus. Schmink de kinderen, kleed je woonkamer aan geheel in dit thema, verstop de puzzels en ga met de kinderen dit spannend avontuur aan.

Met het magisch avontuur van Milanus & Pip is natuurlijk het Harry Potter thema zeer geschikt. Je eigen woonkamer omtoveren in alles wat met magie en toveren te maken heeft.

Bekijk de spellen van Circus Pief Paf

Gratis mini escaperoom

Weet je nu niet precies wat een escaperoom voor thuis is? Circus Pief Paf geeft deze maand een gratis mini escaperoom weg? Een gratis escaperoom voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderen zijn ongeveer 15 minuten bezig en je kunt dit helemaal gratis via de website downloaden.

Merk je dat je kinderen erg enthousiast worden, dan kun je natuurlijk de langere versie aanschaffen. Leuk om je kinderen te verrassen met Kerstmis als cadeau onder de kerstboom.

Ben je enthousiast geworden? Hier kun je alle spellen van Circus Pief Paf bekijken en bestellen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest