Wat is de etiquette in een escape room?

Voor elke spel wat je speelt met een groep zijn er spelregels en hoe je je moet gedragen, zo ook bij een escape room. Als je het spel wilt spelen zonder dat je na afloop ruzie krijgt met je teamgenoten of onnodig veel tijd verliest, moet je je houden aan deze twee belangrijke regels.

Kleineer mensen niet

In een escape room heb je vaak maar één uur de tijd en daarom kun je wat gestrest en fanatiek worden, misschien zelfs een beetje opgefokt. Het kan zijn dat je daardoor je teamgenoten kunt gaan bekritiseren of zelfs kleineren. Dit werkt alleen niet: het zorgt er echt niet voor dat jullie sneller de puzzels oplossen. Je hoeft niet te laten zien dat je beter of slimmer bent dan de rest en als je dat perse wilt laten weten, kun je dat na afloop delen met je vrienden. Onderschat je teamgenoten niet: ‘domme’ oplossingen kunnen soms de juiste oplossingen zijn. Ga ook niet discussiëren over een oplossing voordat jullie hem hebben uitgeprobeerd, dit kost veel tijd en die heb je niet.

Discussieer niet als je een hint krijgt

Een hint moet je zien als een ‘geschenk’; je kunt het gebruiken om sneller uit de kamer te komen als je vastzit. Soms kom je niet uit een puzzel omdat hij slecht bedacht is, maar bedenk ook dat het aan jou kan liggen. Ga niet mopperen over waarom je de puzzel niet opgelost kreeg of dat je de puzzel vervelend vindt. Hier schiet je niets mee op, je kunt veel beter je focus leggen op de gekregen hint en daarmee aan de slag gaan.

Een escape room kan de nodige emoties oproepen, maar zorg ervoor dat niemand daar last van heeft: je teamgenoten niet en degene die de hints geeft niet. Zo blijft het voor iedereen een leuk spel. Een escape room is een uitje.

Pin It on Pinterest