Wat te doen als je niet meer verder kunt in een escape room?

Zeker als je de eerste keer een spel speelt in een real-life escape room, zal je dit tegenkomen: je komt vast te zitten met je team. Niet altijd jouw fout, wel erg vervelend, maar je kunt het oplossen aan de hand van deze tips.

Vraag om een hint

Als je een puzzel aan het oplossen bent en je er na tien minuten (wat nog best lang is) nog steeds niet uitkomt, is het tijd om te vragen om een hint. Na een tijdje zal je voor jezelf nagaan hoe ver je bent en hoeveel je nog moet doen, en als je dan merkt dat je in tijdnood komt, vraag dan om een hint.

Gewoon proberen

Gewoon proberen betekent niet dat je een kist die niet open gaat maar op de grond moet gooien. Een beter voorbeeld is dat je voor een code nog één cijfer nodig hebt, en je daarom elk cijfer kunt gaan proberen. Dit is namelijk veel sneller dan het eeuwig zoeken naar dat ene cijfer. Het klinkt misschien een beetje als valsspelen, maar het is een oplossing voor als je het echt niet meer weet en je tijd wilt besparen.

Laat het iemand anders proberen

Soms zie je simpelweg gewoon niet welke aanwijzing nodig is voor het oplossen van een raadsel, en dan is het goed om iemand anders er een frisse blik op te laten werpen. Probeer ondertussen te kijken of er iets anders is wat je wel kunt oplossen of bij kunt meehelpen.

Check twee keer wat je doet

Het is menselijk en makkelijk om iets over het hoofd te zien. Voel je daarom niet schuldig als iemand iets ziet wat jij niet op kwam, je kunt last hebben van stress waardoor dit soort dingen sneller gebeuren.

Meestal is er dus een oplossing voor als je vast komt te zitten en als je focust op wat je doet en je laat helpen door je teamleden, komt het vaak wel goed. Heel veel succes bij 1 van de escape rooms op onze website!

Pin It on Pinterest