Wereldrecord ‘meest gespeelde escaperooms in 24 uur’ is verbroken!

oktober 4, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Kobe, Rob, Lieze en Pieter-Jan, 4 vrienden uit België met een enorme passie voor escaperooms, hebben gisteren 3 oktober 2020 het wereldrecord ‘meest gespeelde escaperooms in 24 uur’ verbroken! Het huidige wereldrecord van 22 kamers was gevestigd door 4 Amerikanen in 2018. Kobe heeft dit met zijn team verbroken! En hoe!! Ze hebben maar liefst 3 kamers extra kunnen spelen in deze 24 uur.

Wereldrecord escaperooms 2020

We konden gisteren alles volgen via hun Facebook pagina WR Escaperooms. We hebben dit team op de voet gevolgd en toen was na 24 uur escapen het moment daar!!

IT’S A WORLD RECORD! Met 56min voor op schema hebben ze de 23ste kamer “de legende van het ros beiaard” te Hintlabyrinth Dendermonde gehaald!

Het team heeft de kamer behaald in 35min en 21 sec. Het wereldrecord is verbroken! Echt zo knap!

Omdat ze 56 minuten voor op schema lagen hebben ze nog een kamer gedaan! ‘Game of Trones’ ook bij Hintlabyrinth. Deze kamer hebben ze behaald in 58 min. en 51 sec.

Ze zitten op dat moment nog 53 minuten voor op schema dus doen ze er nog 1 bij!

25 escaperooms in 24 uur

Het team heeft ook de 25ste kamer “Atrium Mortis” te Atrium Mortis Lebbeke nog binnen 24 uur weten uit te spelen! Het team behaalden Atrium Mortis in 57min en 7sec en behaalden ze 3 kamers meer dan het huidige wereldrecord escaperooms spelen in 24 uur.

De gemiddelde gespeelde tijd per kamer bedroeg uiteindelijk: 38 minuten!

Echt ongelofelijk knap vinden wij dit. Heel erg leuk dat deze wereldrecord poging in deze corona tijd met de nodige maatregelen plaats heeft kunnen vinden. Later zullen we het team nog interviewen over deze ervaring. Op dit moment is het team in een diepe slaap om bij te komen van deze onvergetelijke ervaring.

Het spelen van escaperooms blijft zo ontzettend leuk en verslavend om te doen. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Wie durft het aan om het wereldrecord in 2021 naar Nederland te halen? 🙂

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest