Vind vermiste Lizzy in nieuwe Whatsapp escape game

mei 22, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Morris Jacobs van Dagje Horst aan de Maas, ook bekend van Forbidden Floor, heeft een nieuwe Whatsapp game uitgebracht. “Lizzy”.

“We hebben hier als team 2 weken hard aan gewerkt en zijn zeer trots op het eindresultaat. Hiermee denken we in het nieuwe segment, de WhatsApp Escapes, zeker een mooie toevoeging te kunnen leveren met onze game. ” Aldus Morris Jacobs, eigenaar van Dagje Horst aan de Maas en Forbidden Floor.

Deze Whatsapp game is begin mei gelanceerd, maar hier blijft het niet bij vertelt Morris. Deze game past binnen de visie van zijn bedrijf en ook na deze coronacrisis blijft hij deze game aanbieden. Deze game wordt volledig via WhatsApp gespeeld. Dat maakt dat het spel geschikt is om te spelen in tijden van corona en lockdown. Je kunt dit namelijk met vrienden en familie, op afstand van elkaar, spelen!

Het verhaal

De grootste nachtmerrie van Peter Bex is vandaag waarheid geworden. Zijn dochter, Lizzy, is vermist! Hij verzoekt jullie, zijn familie, om mee te zoeken naar Lizzy. Nadat iedereen gezamenlijk binnen de Familie-App is toegevoegd, begint de grote zoektocht die steeds vreemdere wendingen aanneemt. Gaat het jullie, samen met Peter, lukken om Lizzy op tijd terug te vinden? Je hebt geen tijd te verliezen!

Je krijgt 90 minuten de tijd om Lizzy te redden. Het spel is te spelen voor 1 t/m 6 personen, voor € 42,50 (incl. BTW).

We spreken Morris Jacobs over dit concept

Hoe ben je op dit idee gekomen?

“We zijn op het idee gekomen doordat er steeds meer online initiatieven ontstaan. Ook voor ons leek dat de enige manier om alle escape-liefhebbers te bereiken. De versie van een WhatsApp Escape lag het dichtst bij onze interesse doordat je dit goed met meerdere mensen op verschillende plaatsen kunt doen. De verhaallijn hebben we hierin heel duidelijk kunnen schetsen en het team heeft zich kunnen geven aan de invulling hiervan.
Een papieren versie behoort daarmee nog wel altijd tot de mogelijkheden.. maar de instap in het digitale was voor ons op dit moment de logische keuze.”

Waarom heb je gekozen voor een Whatsapp game en niet een live video versie van je kamer Forbidden Floor?

“Wij kiezen momenteel niet voor een live-video van onze eigen kamer, omdat we niet de indruk hebben dat dit de juiste sfeer kan uitdragen. Digitaal is toch altijd anders dan wanneer je daadwerkelijk de wereld binnen stapt, alles kunt aanraken en kunt meemaken.
Daarbij gaan we er vanuit dat de Escape Room binnen niet afzienbare tijd weer geopend zal kunnen worden. En we willen dan niets liever dan mensen weer live zien genieten van onze kamer. De mogelijkheid van het digitaal spelen van de kamer weegt daar voor ons niet tegen op.”

Hoe red jij jezelf in deze periode?

“Momenteel hebben wij ons voornamelijk bezig gehouden met onderhoud en het bedenken van nieuwe activiteiten. Naast de Escape Room beschikken wij nog over een ruimte waar we arrangementen voor quizzen en dergelijke verzorgen. Deze ruimte hebben we geheel opgeknapt. Ook de weg naar deze ruimte én naar de Escape Room zijn geheel opgeknapt. Daarna zijn we gaan kijken naar nieuwe activiteiten waar nu dus de WhatsApp Escape uit ontstaan is.”

“Het zou voor ons natuurlijk geweldig zijn wanneer onze WhatsApp Escape massaal gespeeld gaat worden. De inkomsten die we hiermee genereren zouden er namelijk voor zorgen dat ons bedrijf, waar we met het hele team met ziel en zaligheid aan hebben gewerkt, het nog langer kan uitzingen in deze lastige tijd.”

Zit er nog meer in het vat de komende tijd?

“Uiteraard zijn we nog niet klaar met de nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn we momenteel bezig met het opzetten van nieuwe outdoor city-games en GPS-games voor het moment dat dit weer kan. Mochten we zien dat onze WhatsApp Escape een groot succes wordt, dan is er ook absoluut niet uitgesloten dat we hierin nog een nieuw spel zullen bedenken.”

“We zien deze manier van spelen namelijk niet alleen als invulling van deze crisistijd. We zijn er namelijk van overtuigd dat het ook ná deze tijd een zeer leuke manier zal blijven om met elkaar te spellen. Is het niet vanuit huis.. dan is het wel voor een tweede groep, die wacht terwijl de eerste groep de Escape Room speelt.”

Onze ervaring

We hebben deze game mogen spelen met in totaal 2 personen. Dit hebben we vanuit de bank in de woonkamer gedaan. Lekker laid back met een hapje en drankje. Dit ging perfect. Het spel werkt lekker snel en de filmpjes die gebruikt worden verhogen de beleving. Je komt zo meer in het verhaal en proeft de sfeer en de spanning. De puzzels zijn lekker te spelen, ook voor twee personen. Je kunt de puzzels in 1 moment van het spel ook opdelen zodat niet iedereen op elkaar hoeft te wachten. Door middel van communicatie blijf je van elkaar op de hoogte en hoef je niks te missen.
Wij vonden het wel fijn om ook onze laptop te gebruiken in plaats van alleen de telefoon. Dit werkte voor ons net wat sneller en beter in combinatie met de puzzels.

We hebben het spel gehaald en hebben Lizzy gered! Geweldig dat Lizzy weer uit de handen van een psycho gered is. Kunnen wij weer goed slapen vannacht ;-).

4 personen is volgens ons een perfect aantal om dit spel te spelen.

Meer informatie over Dagje Horst aan de Maas en het boeken van deze whatsapp game.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest