Het Wildeman Geheim van Puzzelpost voor kinderen geschikt gemaakt

april 28, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Aan je keukentafel mysterieuze puzzels oplossen; het was al een trend, maar in de corona crisis zien we dit steeds vaker. Een thuisbeleving voor kinderen is er nog niet veel. De Familie Groen was een erg leuke escaperoom beleving voor kinderen, maar ook Ruud Kool van Puzzelpost komt nu met een gratis mysterieuze beleving voor kinderen voor aan de keukentafel.

De 3 delen van Puzzelpost

We hebben al eerder geschreven over Puzzelpost. Puzzelpost maakt verhalen waar je helemaal in opgaat. Elk pakket is een schat van vergeelde kranten, handgeschreven brieven en levensechte documenten vol puzzels, codes en geheimen. Deze documenten worden thuisgestuurd en de spellen zijn geschikt voor liefhebbers van thrillers en escaperooms, of voor als je een bijzonder cadeau voor een dierbare zoekt.

Puzzelpost heeft niet stil gezeten. Inmiddels kent het avontuur van het Boekanier Dossier 3 delen.

  • Deel 1: Het Boekanier Dossier
  • Deel 2: Het Medusa Rapport
  • Deel 3: Het Wildeman Geheim

Wie de hele trilogie bestelt, krijgt de mini-prequel De Filomela Brieven cadeau.

Het Wildeman Geheim als kinderversie

Deel 3: Het Wildeman Geheim is heel erg geschikt om samen met kinderen te spelen. Het is het meest gestroomlijnde puzzelpakket en bevat de meest spectaculaire visuele verrassingen. Daarom heeft Ruud speciaal voor kinderen een rijk geïllustreerde handleiding gemaakt, die het verhaal versimpelt.

Hoe ga je te werk? Je pakt het Wildeman Geheim erbij of schaft deze aan bij Puzzelpost. Geef de kinderen een telefoon met deze gratis PDF, en laat ze de leiding nemen! De kinderen kunnen zo aan de slag!

Hoe is deze kinderversie tot stand gekomen?

We spreken Ruud Kool, de maker en eigenaar van Puzzelpost over deze kinderversie van het Wildeman Geheim:

“Het Wildeman Geheim is mijn favoriete deel van de serie, juist omdat het wat speelser en soepeler is dan zijn voorgangers. Daar kwam het idee van een kinderhandleiding vandaan. Voor de stijl heb ik me laten inspireren door Kuifje 🙂 We weten niet precies voor welke leeftijd dit het spel geschikt maakt. Normaal kun je het ook al prima spelen met kinderen van ±12, maar ik verwacht dat het nu ook goed kan vanaf een jaar of 8. Ik hoop dat we veel feedback krijgen, want het is natuurlijk heel makkelijk om kleine aanpassingen aan de bijgeleverde PDF te doen, gebaseerd op de ervaringen van kinderen die er mee gespeeld hebben.” Aldus Ruud Kool.
Meer lezen of bestellen van deze mysterieuze puzzelpakketten kan op de website van Puzzelpost.

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest