Winnaar escaperoom TV programma The Big Escape bekend

november 11, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het is zover! De finale van The Big Escape, een escaperoom TV programma waarbij in 10 afleveringen elke keer een BN’er afviel is ten einde en we hebben een winnaar! De eindstrijd tussen 3 titanen waarbij er maar 1 kon winnen. Tygo Gernandt, Linda Hakeboom en Giel de Winter waren de 3 personen die overgebleven waren om de finale van The Big Escape te gaan spelen.

Wederom was de omgeving van Radiostation Kootwijkerbroek gekozen als setting waar de finale gespeeld zou worden. Een omgeving met veel donkere plekjes, mooie gebouwen, veel geschiedenis en veel ruimte voor het maken van escaperooms.

Aflevering 10 van The Big Escape

De aflevering was leuker dan alle andere, vooral omdat er echt veel elementen uit een escaperoom gebruikt werden. Een van de enige afleveringen waarbij we echt het gevoel waren er bij te zijn. Er zaten ook veel leuke puzzels in. Doordat ze nu een aflevering moeten maken van 2 personen zie je ook dat ze langer bij dingen stil staan. Dat werkte wel voor mij. In vorige afleveringen moest het allemaal een stuk sneller.

Erg leuk dat de bibliotheek al die tijd als thuisbasis gebruikt is en dat er in de laatste aflevering een escaperoom van gemaakt is. Deze beleving kende veel leuke en creatieve puzzels. De escape in de toren viel tegen, maar het eindspel was leuk gedaan. Behalve de spiraal puzzel. Dat is een persoonlijk ding denk ik :).

Winnaar The Big Escape 2017

De Winnaar van The Big Escape 2017 is Linda Hakeboom geworden. Ze bleek uiteindelijk Giel te snel af te zijn in de 1 tegen 1 escape wedstrijd. De manier hoe er gefilmd werd zorgt dat je nooit zeker weet hoe groot het verschil is. Iets dat in dit format nodig was, anders haak je te snel af. Achteraf scheelde het vele minuten. Ze is in deze aflevering de terechte winnares van The Big Escape. In vorige aflevering waren we niet zo’n fan omdat ze vooral haar charme gebruikt heeft om bondjes te krijgen.

Het is mij nu alleen niet duidelijk of Linda dat geld gewonnen heeft voor een goed doel en welke doel dat dan is. Lijkt me dat ze BN’ers niet een geldprijs laten winnen voor hunzelf. Dan hadden ze ook onbekende Nederlanders kunnen kiezen.

Heb jij gekeken? Wat vind je er van?

Bekijk de finale van The Big Escape hieronder.

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest