Review The Diamond Heist, Get Out of Here Utrecht

april 7, 2017 | Reviews | Mike van Hoenselaar

60 minuten als échte criminelen door het leven

Escape Rooms Nederland werd uitgenodigd om de nieuwste kamer van Get Out of Here in Utrecht te komen spelen; The Diamond Heist. Werd dit de buit van de eeuw, of komen we bedrogen uit?

 

De beleving begint thuis al

Wat we tot op heden nog weinig zien zijn escape room eigenaren die de ervaring al buiten de escape room laten beginnen. We willen niets verklappen, maar met The Diamond Heist wordt hier erg tof op in gespeeld, waardoor je thuis met je team al zin krijgt om de familieproblemen van de broers Quant eigenhandig op te lossen; kom maar op met die diamant!

 

Mooie kamer met ‘in thema’-puzzels

Eenmaal in de escape room kunnen we niet anders concluderen dan dat hij goed doordacht en gebouwd is. De puzzels zijn vrijwel allemaal in thema en continu heb je het gevoel dichterbij die diamant te komen. Ook voelt het alsof de broer ieder ogenblik terug kan komen, wat zorgt voor een (on)gezonde dosis spanning. Daarnaast bevat de kamer een aantal technische hoogstandjes en staat er een object in de escape room waar we erg blij van werden; wauw! Wat was het tof om hiermee te mogen puzzelen!

 

Aankleding kon net iets beter

Waar we wel tegenaan liepen was de afwerking hier en daar; de aankleding in de escape room kon wat ons betreft net een stapje beter, wat de kamer helemaal af had gemaakt. Nu kwamen we wat lege plekken tegen wat ons een beetje uit de beleving haalde.

 

Een spannend einde

Tegen het einde van de escape room werd het verhaal grimmig en was het tijd om te ontsnappen. Maar hoe moest dat dan?! De broer had het met zijn veiligheidsmaatregelen wel erg lastig gemaakt en The Diamond Heist wist hiermee een erg tof einde neer te zetten, wat je echt in de juiste sfeer wist te brengen en waar we vanzelfsprekend vol lof over praten. Er was wat miscommunicatie toen we ontsnapt waren aangezien we in een lege ruimte stonden, dus ná het ontsnappen zit wat ons betreft ook nog een klein verbeterpuntje.

 

Conclusie

Met The Diamond Heist heeft Get Out Of Here in Utrecht er een erg toffe kamer bij. Een echte doe-kamer, die lekker ruim is zodat je elkaar niet in de weg loopt en iedereen bezig kan blijven. Het einde is ronduit cool en maakte echte criminelen van ons. Althans, zo voelden we ons even. Jammer van de aankleding hier en daar en de laatste 10 seconden in de kamer. We zullen The Diamond Heist aanraden aan zowel de fanatieke escapers als belevingsfreaks, want we hebben ons er zeker vermaakt.

Factlist The Diamond Heist, Get Out of Here Utrecht

Locatie

ParkeergelegenheidJa (voor de deur)
RolstoeltoegankelijkJa
Sanitaire voorzieningenJa

Service

HorecavoorzieningJa
Voor- en na zitgelegenheidJa
HerinneringJa

Escape room

Fysieke elementenJa
RolstoeltoegankelijkNee

Doelgroep

FamilieLeuke kamer met spannend thema
VriendengroepEen erg vermakelijke kamer
BedrijfsuitjeZeker mogelijk, maar niet optimaal voor
TeambuildingDe puzzels zijn niet volledig ondersteunend
Escape room junkiesEen erg vermakelijke kamer
KinderenSpannend thema, maar niet ‘eng’

Meer informatie over Get Out of Here Utrecht. Heb je deze al gespeeld? Laat dan een review achter van The Diamond Heist.

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest