Review Get Out Of Here Utrecht: De Verzetsgroep

augustus 29, 2016 | Reviews | Mike van Hoenselaar

Op een Escaperoom-marathon dag van Escape Rooms Nederland brengen we ook een bezoek aan Get Out Of Here in Utrecht.
Deze hebben nu 1 kamer open waar je met maximaal 8 personen kunt spelen. Rob Kouwenberg, eigenaar van Get Out Of Here heeft met veel liefde en passie deze escaperoom met als thema Tweede Wereldoorlog gebouwd. Wij hebben met veel plezier De Verzetsgroep escaperoom gespeeld.

escape-room-get-out-of-here-verzetsgroep-utrecht-1escape-room-get-out-of-here-verzetsgroep-utrecht-3escape-room-get-out-of-here-verzetsgroep-utrecht-2escape-room-get-out-of-here-verzetsgroep-utrecht-4

Beleving (8/10)

De eigenaar, Rob Kouwenberg, heet ons van harte welkom en is erg gastvrij. Met onze groep worden we de kamer ingeleidt en krijgen we een introvideo te zien. De spanning zit er al goed in. Video duurt wel wat lang, maar eenmaal binnen voelen we ons onderdeel van het verzet. Er wordt goed gebruik gemaakt van achtergrondgeluid. Stond wel wat zacht, maar dat is per groep verschillend hoe daar naar gekeken wordt. Van ons mocht dat meer :).
De kamer heeft enkele hele mooie objecten waardoor je je meteen in de jaren 40 voelt en de spanning van die tijd voelt. Voor dat extra laadje beleving zou de kamer nog wat extra aankleding mogen gebruiken.

Kwaliteit (7,5/10)

De objecten in de kamer zijn allemaal uit dezelfde tijd als wanneer de kamer zich afspeeld. Omstreeks 1941. We hebben ons geen enkel moment gestoord aan de afwerking, maar dat mocht her en der wat verfijnder. Het blijft moeilijk om dat goed te doen, omdat heel veel groepen alles proberen wat los en vast zit en dat veel voorwerpen daar gewoonweg niet tegen bestand zijn. Rob heeft laten weten inmiddels al weer wat aanpassingen gemaakt te hebben in de kamer die dit verbeterd. Heel fijn als eigenaren zo gedreven zijn om de beste escaperoom van Nederland te maken.

Puzzels (8/10)

De puzzels zijn heel goed in thema gemaakt. Dat heeft voor ons altijd een voorkeur. Dat betekend dat de puzzels passen bij het thema van de escaperoom. Dat elementen van puzzels juist uit de veertiger jaren komen zorgt voor dat extra stukje beleving. Rob geeft zelf aan dat hij dat nóg verder wil uitwerken. Zodat uiteindelijk alles in thema is. Van voedselbonnen tot geheime codes. Je komt het allemaal tegen. Je voelt je echt onderdeel van het verzet in de Tweede Wereldoorlog. In sommige kamers heb je een overschot van hangsloten. Dit is vaak jammer. Nu zijn er verschillende sloten aanwezig, maar de diversiteit is erg fijn. Het stoort hier zeker niet. De laatste puzzel van de escaperoom zijn we nog steeds wild van. Erg mooi verzonnen en past geweldig in het thema.

De escaperoom heeft verschillende moeilijkheidsgraden. Wij hebben niet de moeilijkste variant gespeeld en dat was goed te doen (hadden 28 minuten over op de klok). De moeilijkere variant hebben we daarna ook nog gehoord van Rob, dat had ons toch zeker minuten extra gekost om op te lossen. Stukje extra complexiteit toegevoegd dat vooral voor veel ervaren groepen beter is. De ervaring met escaperooms die sommige groepen hebben zorgt er dan voor dat ze te makkelijk uit de normale moeilijkheid komen. Dit is een leuke unieke manier om de moeilijkheidsgraad aan te kunnen passen.

Service (8,5/10)

De locatie van Get Out Of Here is makkelijk te bereiken. Eigen parkeergelegenheid is altijd een voordeel. Bij binnenkomst heb je een enorme ruimte waar je kunt zitten en een drankje kunt nuttigen. Mooie entree in de parkeergarage. Rob heeft al aangegeven dat sinds dat wij zijn geweest het alleen nog maar beter is geworden. Wachtende groepen kunnen bijvoorbeeld pingpong of tafelvoetbal spelen. Rob is erg klantvriendelijk, staat open voor feedback en is met een goed hart voor escaperooms zijn droom werkelijkheid aan het maken. Boekingen worden snel beantwoord en communicatie erg fijn.

Eindoordeel (8/10)

De kamer die wij speelde is sindsdien alweer aangepast om de beleving en kwaliteit nog verder te verhogen. We kennen maar weinig eigenaren die met zoveel liefde aan escaperooms bouwen. Met de 2 nieuwe kamers op komst kunnen we niet wachten om deze te gaan spelen. Hiervoor moeten we nog een paar maanden wachten, maar zodra ze open zijn lees je dat natuurlijk op Escape Rooms Nederland. De kamer De Verzetsgroep is een genot om te spelen. Met als thema Tweede Wereldoorlog is dat een welkome toevoeging in het rijtje escaperooms met Oorlog als thema. Een welverdiende 8 als eindscore!

Meer informatie over Get Out Of Here. Ben je er zelf ook al geweest? Deel je ervaring!

Keuringsdienst van Kamers heeft meer reviews geschreven over verschillende escaperooms. Bekijk alle Keuringsdienst van Kamers reviews

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest